.

.

domingo, 23 de noviembre de 2014

Mar Pavón

 

Mar Pavón (Manresa, 1968) és una nena gran que es passa la vida somiant. Casada i mare de dos fills, és fàcil sorprendre-fregint versos mentre compon croquetes, o remenant un conte mentre escriu una sopa (de lletres, això sí) ... Però, malgrat tot, i com el seu nom indica, és la mar de feliç . publicats nombrosos títols infantils, alguns d'ells traduïts a altres idiomes. Ha estat distingida amb quatre prestigiosos premis en USA pels seus llibres "La gallina Cocorina", "Clucky in the Garden of Mirrors", "Pot passar-li a qualsevol?" I "Zaira and the Dolphins".













La gallina Cocorina 
(Segon premi en la categoria de Millor Llibre Il·lustrat Infantil en Espanyol)
 
Il·lustrador: Mónica Carretero
Editorial: Cuento de Luz
Edat: A partir de 3 anys

Sinopsis
Cocorina és una gallina simpàtica i afectuosa, però alhora maldestra i despistada. Tanmateix, els seus tres pollets tenen clar que no la canviarien per res del món, perquè l’amor que senten per ella tot ho perdona. Però un rumor mal intencionat comença a circular pel galliner...
Un deliciós conte en vers, ideal per aprendre a acceptar els defectes dels que ens envolten i a ignorar les xafarderies.
 
Mónica Carretero és il·lustradora i també escriu els seus propis textos, orientats als més petits de la casa, el que no és un impediment perquè els adults descobrim els seus fantàstics dibuixos.
  

Cocorina en el jardín de los espejos 
(Medalla de Plata per a la versió anglesa en la categoria de Llibres Il·lustrats)
 
Il·lustrador: Mónica Carretero
Editorial: Cuento de Luz
Edat: Infants menors de 7 anys

Sinopsis 
Cocorina viatja amb els seus fills a una mena de parc temàtic ple de color i fantasia, clara al·lusió al País de les Meravelles de Carroll. Cal destacar, sobretot, el desplegament d’elements màgics, responsables de situacions extraordinàries que culminen amb una gran revelació: la certesa que els pollets tenen també un pare, malgrat que aquest, per motius laborals, i com passa amb freqüència amb algun dels progenitors en moltes llars a la vida real, no pot ser al seu costat. Tot això ben amanit, com no podia ser de cap altra manera, amb l’ humor i la tendresa que desprèn aquesta entranyable gallineta. D’altra banda, i pel que fa al llenguatge, guanyen protagonisme els jocs de paraules.



Això li pot passar a qualsevol? 
(Menció d’honor per a la versió en castellà en la categoria de Millor Llibre Il·lustrat Infantil)

Il·lustrador: Sonja Wimmer
Editorial:Cuento de Luz
Edat: A partir de 4 anys

 Sinopsis 
Tots fiquem la pota alguna vegada trencant sense voler un got, un gerro o una figureta de porcellana, i els nens no en són una excepció. Tanmateix, si entre nosaltres, els adults, ens consolem mútuament amb la socorreguda –i no menys socorredora– frase "Això li pot passar a qualsevol!", no sembla succeir el mateix amb els nostres fills, als quals, massa sovint, obsequiem amb males cares en aquestes situacions, si no amb una esbroncada en tota regla. Llavors, realment, "això li pot passar a qualsevol?". Aquesta és la pregunta que es fa en Balzo, el petit protagonista d'aquesta història .

Sonja Wimmer: Després d'estudiar i treballar diversos anys de dissenyadora a la seva ciutat natal Munic i a Brussel·les, va decidir dedicar-se plenament a la il·lustració i viatjar a Barcelona per continuar la seva formació artística. Des de llavors, viu entre pinzells i contes, treballant com a il·lustradora i escriptora per a editorials i altres clients en tot el món. Al llarg dels últims anys diversos dels seus llibres il·lustrats per Conte de Llum han estat premiats als Estats Units.



La Zaira i els dofins
(Medalla de bronze per a la versió anglesa en la categoria de Llibres Il·lustrats)


Il·lustrador: Cha Coco
Editorial:Cuento de Luz
Edat: De 3 a 8 anys

Sinopsis

La petita Zaira, al costat d’uns amics, veu diàriament dofins a la font de la plaça. Aquesta situació provoca la mofa dels altres nens. Tanmateix, i gràcies precisament al poder de la seva imaginació, la nostra protagonista no només fa cas omís dels qui l’envolten, sinó que recorre a una simpàtica fada que no dubta a posar-se al seu servei.



Ranilda
Il·lustrador: Chloé Rémiat

Editorial: OQO editora
Edat: A partir de 4 anys

Sinopsis


Ranilda és una granota molt guapa, malgrat que ella no ho sap. Cada dia es mira a l’aigua, i com que no li agrada el seu aspecte, sempre està trista.
Una tarda, la seva veïna, la tortuga, que és molt de la broma, li fa creure que en realitat és un príncep encantat. Només, però, podrà recobrar la seva autèntica aparença si una donzella li fa un petó....

Chloé Rémiat és una excepcional il·lustradora francesa que treballa el paper de meravella.
Les seves il·lustracions són en realitat petites escultures de paper maixé que fotografia i munta perquè finalment estiguin en 2 dimensions, així les seves creacions passen a paper i il·lustren contes i targetes.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario